Add a review

Star IconsStar IconsStar IconsStar IconsStar Icons
Not at all likely
Extremely likely
Title

Latest reviews

Good service

By Oleg (Published ago on )
Een tandartsenfabriek die gericht is op geld verdienen. Ik ko...

Een tandartsenfabriek die gericht is op geld verdienen. Ik kom al sinds 1997 naar volle tevredenheid bij tandarts Jochemsen. Hij heeft zijn praktijk verkocht aan deze nieuwe groep tandartsen, sinsdien is het een onpersoonlijke fabriek. Mijn ervaringen met Tandarts Remco Scheringa zijn niet positief. Bij een behandeling voor een kroon schiet hij uit met de boor en maakt een gat onder in mijn tong. Dit moest worden gehecht, gelukkig was het blijkbaar mijn eigen schuld, ik slikte en daardoor bewoog mijn tong. De kroon heeft anderhalf jaar zeer gedaan omdat de zenuw geirriteerd raakte door de druk van de Kroon.
Mijn vaste mondhygeniste heeft ontslag genomen, daardoor kreeg ik een andere dame aangewezen, zij wil graag het electrische haakje gebruiken. Bij de receptie werd mij vertelt dat ik mag aangeven dat liever niet te willen. Mijn oude mondhygeniste deed mijn gehele gebit in 1 behandeling met de hand (en een haakje). Deze nieuwe dame geeft aan dat zij dit niet voor elkaar krijgt in 1 behandeling maakt vervolgens alleen de bovenkaak schoon ( de makkelijkste kant) en zegt dat de tijd voorbij is. Natuurlijk mag ik wel het volle pond betalen.Ik ga een andere tandarts zoeken.
Aanvulling: Nadat ik zojuist telefonisch mijn dossier heb opgevraagd, werd ik teruggebeld met de vraag waarom ik niet heb gereageerd op onderstaande reactie van de eigenaar. Ik heb van Google geen melding gekregen dat er een reactie was, daardoor heb ik deze niet gezien.
Waarom ze zelf niet proactief bellen is mij een raadsel. I.i.g. tijdens dit gesprek is mij op het hart gedrukt dat ik voor een behandeling van 20 minuten wordt gefactureerd , de duur van de ontvangen behandeling. Normaal krijg ik een behandeling van 40 minuten deze waren nu niet ingepland, waarom niet is mij een raadsel, maar daarom had de mondhygienste geen tijd meer. M.a.w. ik betaal niet teveel.
Het is maar hoe je het beziet, ik ben inmiddels weer bij mijn oude mondhygienste geweest, zij heeft de bovenkant toch ook nog maar even goed schoongemaakt, er zat blijkbaar nog voldoende tandsteen dat duidelijk ouder was dan de paar weken tussen deze behandelingen. De dure fluor behandeling is ook niet meer nodig.

By Laura (Published ago on )
HAD IK DEZE TANDARTS MAAR EERDER!!! Na vele male te hebben ge...

HAD IK DEZE TANDARTS MAAR EERDER!!!
Na vele male te hebben geprobeerd de 'standaard' controle bij mijn angstige zoontje van 3, uit te voeren, toch maar een andere tandarts gezocht en ja je raad het al met veel plezier gaat hij mee, doet zijn mond open en mogen zijn tandjes geteld worden🎊🎉
Persoonlijk vind ik dat alle tandartsen, een extra cursus 'kinderen' moeten volgen.
Tot nu toe geen ongemakkelijk of dergelijke.
De 'Balie medewerker'en/of 'tandarts assistente' is een hele leuke/aardige man die mijn verhaal aan hoorde en ons onwijs snel en goed geholpen heeft, ook met de inschrijving.
Ik ben dik te vreden en dankbaar.

By Sander (Published ago on )
Prettig ogende praktijk met vriendelijke mensen, tandarts, ru...

Prettig ogende praktijk met vriendelijke mensen, tandarts, rustig, gaf goede uitleg en advies ook over het financiële stuk.
Belde op met pijnklachten en kon snel terecht bij tandarts Van Linden; werd wel van de pijn afgeholpen maar moest nog een keer terugkomen om de behandeling af te maken. In verband met mijn werkreis heeft tandarts Meggie twee dagen later gezorgd dat ik toch afbehandeld, glimlachend op reis kon. Aanrader, fijne praktijk, denken mee.

By Ad (Published ago on )
We are going to doctor de Dilg and it's the best choice ever....

We are going to doctor de Dilg and it's the best choice ever. Hope you never need his service =) But if you do - don't hesitate

By Stanislava (Published ago on )
 
1-5 of 5 recent reviews
GCR.org